כאשר בני זוג מחליטים להתגרש יש צורך על פי חוק לחלק את הרכוש המשותף ביניהם לפי חוק יחסי ממון או לפי הסכם ממון אשר נערך מבעוד מועד.
אך כיצד יש לחלק נכס אשר רשום רק על אחד מבני הזוג בעת הגירושין? גם כאן קובע החוק את אופן החלוקה החוקי.
במאמר זה נבחן כיצד יחולק נכס הרשום על בן או בת הזוג בעת הגירושין ומדוע מומלץ להיעזר בעורך דין גירושין לשם חלוקת הרכוש.
קראו על חלוקת רכוש בגירושין
מה קובע החוק לגבי נכס הרשום על בן הזוג בעת גירושין?
כאשר בוחנים חלוקה של נכס שרשום על בן הזוג בעת הגירושין נשאלת השאלה מתי נרשם הנכס על שמו של בן הזוג.
ככלל, סעיף 3 של חוק יחסי ממון קובע כי אם לא ערכו בני הזוג הסכם ממון הקובע חלוקה מסוימת של הרכוש במקרה של גירושין, יחולק הרכוש בהתאם לקבוע בהסדר איזון המשאבים המצוין בחוק.
ההסדר קובע כי הרכוש יחולק באופן שווה בין בני הזוג למעט נכסים יוצאי דופן כמו נכסים שהיו ברשות בן או בת הזוג ערב הנישואין, נכסים שהתקבלו בירושה או נכסים שהתקבלו במתנה, גמלה המשתלמת כפיצוי או בידי ביטוח לאומי ונכסים שלגבי חלוקתם באופן שונה, הסכימו בני הזוג בכתב.
קראו בהרחבה על זכויות ברכוש המשותף
אם כן, חלוקה של נכס הרשום על בן הזוג בעת הגירושין תיעשה בעיקרון שווה בשווה בין בני הזוג, אלא אם כן הנכס היה ברשות בן הזוג ערב הנישואין או במידה שהנכס התקבל כירושה או מתנה.
כלומר אם הנכס נרכש לאחר הנישואין, גם אם בידי אחד מבני הזוג בלבד, עדיין דין החלוקה יהיה חצי חצי בין בני הזוג ברוב המקרים.
כמובן במקרים חריגים יש התייחסות שונה, לדוגמא: השקעה מטעם ההורים בדירה, ירושה שהועברה לטובת הדירה, העברת כספים מצד כזה או אחר וכדומה, במקרים כאלו יבחנו הדברים לגופו של עניין.
מדוע מומלץ להיעזר בעורך דין גירושין?
תהליך הגירושין הוא תהליך אשר מעורבים בו רגשות רבים, אשר יכולים להוביל לסערה בין בני הזוג הפרודים.
כדי להבטיח חלוקה חוקית והוגנת של הנכסים בין בני הזוג לאחר הגירושין, מומלץ להיעזר בשירותיו של עורך דין גירושין אשר יוכל ללוות את בני הזוג לעבר הסכמה, תוך שמירה על זכויותיהם.
זאת כדי למנוע מאבקים משפטיים מיותרים ולהבטיח שלום בית ככל הניתן.